Lunchtip: American pancakes






Onze meisjes zijn als ze uit school komen altijd een beetje humeurig. Ze hebben dan trek en zin in iets warms. Ik snap wel dat er vroeger warm gegeten werd. Goed voor de eetlust en het humeur. Ikzelf word ook altijd grumpy als ik trek heb. Soms maken we tosti's of een omelet, maar pannenkoeken is altijd een feestje en de ingrediënten heb ik altijd in huis. Een leuke variatie op de huis-tuin en -keuken pannenkoek is de American Pancake. Dat zijn van die lekkere dikke kleine pannenkoekjes. Ik kreeg deze pannenkoekentip van een vriendin om de pannenkoeken lekker luchtig en dik te maken: klop het eiwit tot schuim, dat zorgt ervoor dat je lekkere fluffy American Pancakes krijgt. 

Hoe maak je de American Pancakes?
Verdubbel dit recept van Yvestown in de Keuken. Het leuke van dit recept is dat je geen maatbeker of weegschaal nodig hebt. Wacht even met het toevoegen van de eieren. Splits het eiwit van het eigeel. Meng het eigeel door het beslag. Klopt het eiwit tot dik schuim. Spatel het schuim door het beslag en je bent klaar om je pannenkoeken te bakken. 

Lekker om wat honing of abrikozenjam op de pannenkoeken te smeren, strooi er nog wat aardbeien of blauwe bessen over. Wil je liever geen bloem gebruiken, gebruik dat speltmeel voor een gezonde variatie.

Fijn weekend!

3 opmerkingen:

  1. Mmm... het water loopt me in de mond, wat ziet dat er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er super lekker uit. Wat een allerliefst bordje met die blauwe bloemetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. American pancakes zijn bij onze kindjes ook favoriet! Deze zien er ook heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen