KerstpostAls er iets is wat mijn dag helemaal goed kan maken is het post, fijne post. Een kaartje welke met zorg is uitgezocht om even te horen hoe het is, het liefst met een handgeschreven boodschap en als kerst op de taart een versierde envelop. Dan is een kerstkaart een perfect moment om iemand fijne dagen te wensen én helemaal los te gaan met stickers en maskingtape.

Vorige week tijdens het Sinterklaasfeest kwam mijn moeder met de mededeling 'we sturen dit jaar geen kerstkaarten meer hoor'. En mijn moeder stuurt altijd kaarten en bezorgt het hele dorp persoonlijk een kaart. Ze had er eigenlijk geen zin meer in, veel te veel gedoe. En ze is niet de enige, want straks komen de gelukswensen weer massaal binnen via de socials. Jammer vind ik dat, want wat is het fijn om een persoonlijk kaartje krijgen.

Vorig jaar ontving ik een kerstkaart van Teken-ing (The Most Wonderful Time) van Monique. Eén van mijn favorieten en hangt nog steeds op de mooie-post-kast. Omdat ik deze kaart zo mooi vond bestelde ik een nusje. Ik had nog een paar kaarten van Elske en Zilverblauw en bestelde nog een paar kaarten bij Karen Weening.Bente en Madee maakten een kaart voor de juf en vriendinnetjes in de klas. We waren er een ochtend mee bezig, voor iedereen is er een kaart met persoonlijke kerstwens gemaakt.Mijn stapel kerstkaarten is klaar om een kerstzegel op te plakken en te versturen. Wat doe jij? Stuur jij kerstkaarten of doe jij een berichtje op Facebook?

Liefs

9 opmerkingen:

 1. Oeh, wat word ik blij van jouw foto's! Ik stuur absoluut kaartjes! Heerlijk vind ik dat! En inderdaad elke envelop moet versierd worden met stickers en tape. 😊 Hoe kom jij aan die gave etiket sjablonen, erg leuk! Mijn stapel moet nog komen, goeie voor dit weekend! Liefs Martine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind die geluiden van geen kerstkaartjes sturen of helemaal geen kerst vieren zooooo jammer! Altijd denk ik dan,na het lezen van zo'n berichtje, wat en waar ging het mis?
  Kerst is voor ons heel speciaal, ondanks dat wij ook dierbaren missen en dat er ook tegenvallers waren. Kerst is helemaal niets van moeten en verplichte nummers. Dat maken we er toch echt zelf van. Welke eisen leggen we onszelf dan op he?!
  Ik stuur dan ook geen kaarten, omdat ik een kaartje terug wil ontvangen (dat scheelt volgens mij heel veel kerstkaartfrustratie). Wanneer ik een kaartje maak, vind ik het fijn even bij deze persoon of personen stil te staan en iets persoonlijks in de kaart te zetten. Soms een regel en soms is de kaart te klein;-) Zelf gaan wij met kerst naar de kerk en staan we binnen onze familie/gezin stil rondom de geboorte van de Heere Jezus. In mijn kerstkaarten mag een bijbeltekst dan ook niet ontbreken.
  De kerstkaartjes worden versierd met tape en stempels en meestal doe ik iets kleins bij de kerstkaart (een theezakje kaneel, een labeltje, een sticker of een andere blijmaker)....en als ik de stapel met kerstkaartjes zie liggen voel ik me rijk, dat ik deze kaarten mag versturen, naar mensen waarom ik geef of die dichtbij me staan. Want dat betekent dat wij niet eenzaam hoeven te zijn, eenzaamheid lijkt me zo verschrikkelijk!
  Wat heb jij leuke, originele kaarten! Veel plezier met versturen en een fijne kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne foto's van mooie kaarten! Ik stuur elk jaar kaarten. Heel stiekem twijfelde ik nu aangezien ik in februari uitgerekend ben van ons kindje en we dan ook iedereen een geboortekaartje sturen maar ik kon het niet laten om met kerst een kaart te sturen dus ook dit jaar heb ik ze weer verstuurd. Handgeschreven, dat ook want een sticker of gedrukt via internet vind ik zelf minder leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I love snailmail, dus voor mij blijven het echte kerstkaarten. Al zijn de kaartjes die je de rest van het jaar verstuurd "spontaner", ik blijf een echte kerstkaart een mooi gebaar vinden. Geniet van je stapeltje!
  Grtjs Ingrid
  leukgemaakt.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik verstuur al jaren Unicef kaarten. Ze zijn mooi en door verschillende dozen te kiezen, kan ik ieder voor iedereen een persoonlijke kaart kiezen. Voor creatieve vriendinnen maak ik zelf kaarten. Verder doen we niet veel aan kerst, maar kaarten maken/versturen hoort er wel bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het fijn om kerstkaarten te maken, te schrijven en in een versierde envelop te versturen ook is post terugkrijgen super. Het hoort gewoon bij kerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij sturen al enkele jaren geen kerstkaarten meer. We maken een mooi bedrag over naar een goed doel. Ik moet wel zeggen dat ik ineens weer zin krijg in het versturen van kerstkaarten door het lezen van deze blog. Groetjes Joyce, Zwolle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat super leuk! Ik heb mijn eigen gemaakte kaarten ook, maar die zijn naar de drukker geweest. Dit weekend schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super mooie foto's! Daar word ik nou blij van! :)
  Ik stuur ieder jaar kerstkaarten, wel 50, misschien zelfs meer. Met zelfgezochte kaarten, persoonlijke berichtjes en mooi versierde enveloppen. Het is een feestje om ze te maken, om bedankt te worden, maar ook om kaartjes te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen