Ooooh gelukkig heb ik ze ontdekt in het ontbijtboek van Yvonne. Deze kaneelrolletjes zouden elke dag bij het ontbijt moeten liggen en dan het liefst nog een beetje warm. Ik maakte de kaneelrolletjes en deed een poging de rolletjes in dezelfde setting te krijgen maar er verdween steeds eentje van het bord..
Hoe maak je deze overheerlijke kaneelrolletjes?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een blikje croissantdeeg en rol het deeg uit. Druk de schuine rillijntjes tegen elkaar zodat je 1 plak deeg krijgt. Smelt 50 gram gezouten roomboter en meng hierin 3 eetlepels bruine basterd suiker en 2 eetlepels kaneel. Roeren en verdeel over de plak deeg. Rol het deel op en snij gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Doe de rolletjes in een ingevette muffintray en bak de rolletjes in ongeveer 20 minuten af (als ze mooi bruin zijn). Haal de rolletjes meteen uit de tray, anders plakken ze vast.
Er staan nog meer heerlijkheden in het Weekend Ontbijtboek. Je bestelt het boek hier.
Geniet!
Wimke
Wat een heerlijk idee en leuk boek. Ik ga eens op zoek! :)
BeantwoordenVerwijderenLieve-Groetjes,
Verie
Wat een heerlijk recept, ga dit binnenkort is proberen!
BeantwoordenVerwijderenMmmm, dat zal heerlijk ruiken daar
BeantwoordenVerwijderenMmm lekker! Gelukkig hebben wij een Albert Hein hier in België en kon ik de croissant in blik vinden!
BeantwoordenVerwijderen