Homemade yoghurtijs na een dagje strand


Wanneer het warm weer is wil ik graag water in de buurt hebben om af te koelen. Ik zwem bijna nooit, maar ik vind het lekker dat ik in ieder geval de mogelijkheid heb. Gisteren gingen we naar het strand van Workum. Een overzichtelijk, ruim en 'schoonwater' strand. Wist je dat Friesland heel veel leuke strandjes heeft? Even een paar van mijn favorieten: De Potten in Sneek, Heeg, Oudega, Terherne, Makkum en Lemmer.

Voordat we vertrokken had ik een bak met 'verantwoord' ijs gemaakt welke we bij thuiskomst konden proberen: homemade yoghurtijs met banaan en aardbei. Lees verderop het recept (ps. je hebt geen ijsmachine nodig).

 
 
 

Wat heb je nodig:
4 hele rijpe bananen
200 gram aardbeien
ongeveer 300 ml Griekse stijl yoghurt (ik gebruikte die van Optimel)
3 eetl. agavesiroop (honing mag ook)

Hoe moet het:
Snij de bananen en aardbeien in plakjes en leg het fruit voor ongeveer 4 uren in de vriezer. Als het fruit bevroren is doe je dit bij de yoghurt met agavesiroop en pureer (met grof geweld, maar komt goed) tot het een milkshake-achtige massa is. Doe het ijs in een plastic bak of een ijzeren cakeblik en snij nog wat fruit over de bovenlaag voor een mooi effect. Dek het ijs af met huishoudfolie en doe het ijs nog eens 2 uren in de vriezer. Klaar is je gezonde ijs!

De meiden dronken er groene Reine Claude limonade bij, anders werd het wel héél gezond ;).


3 opmerkingen:

  1. Dat klinkt lekker! Wij waren vorige week nog in Workum met de boot. En ja Friesland heeft veel mooie plekjes :) ik denk het elke keer weer, wat wonen we toch mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke zomerfoto's van je dochters!
    En het recept komt goed van pas want ik at laatst yoghurtijs, en toen dacht ik hé dat wil ik zelf maken. Maar had dus geen recept. Ik ga het zeker maken. Als het klaar is, zal ik het even delen op IG ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm... Ziet er echt superlekker uit!! En mooie foto's van de meiden!

    BeantwoordenVerwijderen