DIY Ballerina knijpers


Ik zet ze gewoon neer in de kamer, want ik vind ze té leuk om de was ermee op te hangen. De knijpers kocht ik een tijdje geleden bij Dille en Kamille toen ik met Eef en Tineke een dag naar Zwolle was om te shoppen. Ze lagen nog steeds in de kast te wachten op een goed idee. Sinds gisteren wist ik wat ik ermee wilde gaan maken, ballerina's. Een zelfmaker met een moeilijkheidsgraad van 0. Het lastigste is het vinden van deze ouderwetse knijpers denk ik, want ik ben ze in de supermarkt nog niet tegen gekomen. 

Je hebt nodig: knijpers, nagellak, merkstift, wol, pomponmal en een stofschaar. 


Met een zwarte merkstift (ik gebruikte een Sharpie) teken je het haar, de oogjes, het kraagje van het balletpakje en de balletschoentjes met lint. 


Kleur het balletpakje en de schoentjes in met nagellak. Dan hebben die meteen een mooie glans.


Het rokje is een pompon. Let erop bij de pompon dat je het lijfje door de binnenkant van de pomponmal doet en daarna de twee helften losknipt (zoals afgebeeld op de foto's). 
Knip de pompon mooi rond en klaar is je ballerina-knijper. Madee en haar vriendinnetje wilden ook graag een ballerina maken, zelf. Ik hielp alleen bij het losknippen van de pompon. Ze gingen los met de nagellak en knipten de pompon tot een getailleerd jurkje. Ook mooi!
Ben jij ook helemaal fan van deze ballerina's! Ik zou het leuk vinden als je mij tagt als je een foto plaatst van jouw dansmariekes op Instagram of Facebook.

Happy wednesday!


9 opmerkingen:

 1. Ik vind ze geweldig, ik heb er nog een heleboel liggen en wist niet wat ik ermee moest doen.
  Bedankt voor dit leuke idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben juf en altijd op zoek naar leuke ideetjes! Mooi moederdagcadeautje! Dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leuk idee. Die ga ik bewaren hoor. Nu even zoeken waar ik deze knijpers kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk!!! Die ga ik ook maken! Mag ik vragen waar die pomponmal van is/vandaan komt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij maakten deze ballerina's al eens met een tule rokje, helemaal in het wit voor de Kerst, maar dit is ook een super idee. Bedankt voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen