Okergoud op de muur


Van ruilen komt huilen, dat is nog even afwachten. Bente en Madee hebben namelijk van kamertje geruild. Madee wilde graag een hoogslaper en Bente wilde een normaal bed. Maar om nou twee bedden te gaan verslepen werd met wat te gek. De meisjes wilden ook wel van kamertje ruilen. Na een proefperiode van de zomervakantie wilden ze niet meer terug naar hun oude nestje en werden de kleertjes en het speelgoed omgeruild. 

Bente is nu de trotse eigenaar van de grootste slaapkamer, Madee haar oude kamertje. In het kamertje staan nog de oude commode en bijpassende kast. En een commode op de kamer van een achtjarig is niet heel cool. Dus de inboedel stond in notime op marktplaats en was met dezelfde snelheid verkocht.


Diezelfde week benaderde Flexa me of ik een blog wilde maken over de kleur van het jaar 2016: Okergoud. Een prachtig warme kleur die goed past bij ons huis. En omdat ik al een groot fan ben van geel is okergoud een mooie toevoeging en de perfecte kleur voor het nieuwe bijna tienerkamertje van Bente. Een hele muur verven zou het kamertje te donker maken, daarom heb ik gekozen voor een lambrisering. In een ochtend zat de verf erop en de kleur is heel sfeervol, helemaal in combinatie met oud-roze. 


De eerste stap van de make-over van Bente haar kamertje is gezet, nu moeten we op zoek naar een mooie bijpassende kast. Ik kan niet kiezen tussen antieke kast of een strak Scandinavisch design. We hebben pake gevraagd om een bed te timmeren met veel opbergruimte en een bureau in dezelfde stijl. Er komt nog een vervolg! 

Fijn weekend

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kleur. Normaal hou ik totaal niet van geel tinten maar dit staat wel super! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee om het als lambrisering te doen!
  Groetjes,
  Akkelien
  (debreimeisjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die kleur staat geweldig! Ben benieuwd naar de rest :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb gemaakt mooie hand gehaakt kleed in okergoud:
  http://buubok.com/2015/11/28/ruugy-ocher-crochet-rug/

  BeantwoordenVerwijderen