Kokedama maken


Hoe maak je een Kokedama? Alleen het woord Kokedama is al de moeite waard om deze zweefplanten-in-mos-techniek te proberen. Kokedama is het Japanse woord voor mosbal. Het maken van deze zweefplant heeft een beetje voorbereiding nodig maar moeilijk is het niet.


Wat heb je nodig:

- touw 
- plantjes
- plakken mos
- potgrond
- bakje met water
- schaar


Haal het plantje voorzichtig uit het plastic potje en haal overtollige modder van de kluit. Zet het plantje in een bakje met water zodat deze eerst genoeg water opneemt. Maak van potgrond en een beetje water een dikke blubber en doe dit om de kluit van het plantje zodat deze mooi rond wordt. Goed aandrukken en een ronde bal van maken.



Pak een lap mos die groot genoeg is om de de kluit van het plantje mee te bedekken en druk de mos het goed aan. Wikkel het touw strak om het mos zodat er geen mos of modder tussenuit kan vallen. Knoop het touw vast. 


Je kunt je Kokedama op een schoteltje zetten of ophangen. Ik hing ze in de werkkamer. Om ze water te geven kun je ze besproeien met een plantenspuit of dompel de kluit met mos in een emmer water. Wanneer hij water genoeg heeft knijp je de bol een beetje uit, even laten drogen en hij kan weer teruggehangen worden. Tip, gebruik vetplantjes voor je Kokedama, die hebben weinig water nodig. 

Een fijne dag!


3 opmerkingen:

  1. Wat is ie mooi geworden! Fijne foto's weer Wimke!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk he die kokedama's. Ze zien er leuk uit. Ik zie mijn vis ook op de foto trouwens..haha leuk.
    Groetjes Afke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. What a good idea! :)

    http://blogdababym.blogspot.pt/

    BeantwoordenVerwijderen