IJsjes en hittegolf


De zomervakantie kan niet beter beginnen! Met veel ijs, zwemmen in open water en plenty zon. Donderdag was voor de meisjes de laatste schooldag, deze werd afsloten met watergevechten en sinds die dag hebben ze de bikini's nog niet uit gehad. Ik moet nog twee dagen werken en ga dan een lange zomervakantie tegemoet. Dit jaar gaat onze zomervakantie niet naar Frankrijk, maar gaan we naar het noorden. Denemarken stond al een tijd op Wopke zijn lijstje en sinds kort ook op die van mij. Maar eerst genieten we nog even van de hittegolf in Nederland.



En bij een hittegolf hoort ijs, veel ijs! De ijsjes vliegen deze dagen hier de vriezer uit. Ik had al een tijdje ijsjesvormpjes liggen en nu moest ik ze toch eens gaan gebruiken. Ik maakte twee soorten: yoghurtijs met frambozen en aardbeien push-ups.



Recept yoghurtijs met frambozen

  • volle yoghurt
  • frambozen of diepvriesframbozen ongeveer 200 gram
  • suiker 1 eetlepel
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 eetlepers water
Kook de frambozen, water, suiker en citroensap een paar minuten en pureer de frambozenmengsel. Laat het mengsel afkoelen. Schenk de yoghurt in de vormpjes en giet het frambozenmengsel erbij. Roer door met een lange satéprikker en zet de ijsje ongeveer 5 uren in de vriezer.


Recept aardbeien push-ups

  • 300 gram aardbeien
  • 1 eetlepel suiker (rietsuiker of kristalsuiker)
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 eetlepels water
Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng ze heel kort, ongeveer 1 minuut aan de kook. Pureer de aardbeien en schenk ze in de push-up vormpjes. Na 4 uren zijn ze heerlijk verkoelend en verantwoord na een hittegolfdag!




Morgen gaan we weer zwemmen en misschien overmorgen weer. Nemen nog een ijsje, steken de barbecue aan en slapen boven de dekens. 

We wensen jullie een hele fijne zomer! 


5 opmerkingen:

  1. Hetzelfde toegewenst! Wat ontzettend leuk zelf ijsjes maken, ga toch ook eens op zoek naar ijsmaakvormpjes! :)

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijne vakantie! Heerlijk zo'n zomers gevoel geven deze foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk hé die zomer! Bedankt voor de recepten! Waar zijn die handige push-up vormpjes te koop? Ik vind ze erg leuk maar eigenlijk ook een beetje eng... Mees is een paar jaar geleden bijna gestikt doordat er een stuk ijs vanuit zo'n push-up recht achterin zijn keel schoot... dat was wel even schrikken! Fijne vakantie X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Good Idea to do with kids! :)

    http://blogdababym.blogspot.pt/

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat recept klinkt heerlijk en dat gaan we zeker eens proberen.
    Bedankt !

    BeantwoordenVerwijderen