Even een snelle blog, want ik moet de worteltaart uit zijn vorm bikken :(. Wopke is morgen jarig en dat verdient een eigen gemaakte taart. Ik wilde eens een worteltaart maken. Dus vandaag haalde ik alle ingrediënten en ging aan de slag, want een worteltaart heeft een flinke voorbereidingstijd. Voor de zekerheid haalde ik alvast een citroen meringue-taart bij de Hema. Alle voorbereidingen aan de taart gingen goed. Totdat ik op zoek ging naar de springvorm. Deze heb ik wel, maar de ring bleek veel groter dan de plaat (raar). Ik vond gelukkig nog een cakeblik in de vorm van een hart. Ik stortte het perfecte beslag in de vorm en zette de taart voor 90 minuten in de oven. Na 20 minuten kom ik erachter dat ik de cakevorm vergeten ben in te vetten.... . Morgen hoop het eindresultaat te kunnen laten zien, want de taart staat nu nog op de kop, in de hoop dan ie 'loslaat'.
En omdat het woensdag is, heb ik nog even een zelfmaker. Ik kreeg veel vragen over de gehaakte ballen van
Ingthings op mijn
vorige blog. (Nee, ik maak ze niet op bestelling :)). Als je een beetje kunt haken, kun je dit ook! Je kunt het patroon van de gehaakte ballen
hier lezen op haar blog.
We hadden van ons laatste bezoek aan het bos nog mooie stokken liggen. Bente verfde de stokken met acrylverf. Even laten drogen en je kunt ze in een vaas zetten, in de vensterbank leggen of omwikkelen met garen. Ik hing de crochet balls van Ingrid eraan, wachtend op de kerstboom.
En nu is het tijd om me te storten op de taart, het inpakken van de cadeaus en het ophangen van de slingers.
Fijne avond!
Leuk gemaakt samen! Ik dacht dat ze als kerstballen gebruikt zouden gaan worden maar dit is nog leuker! Xx
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk idee! Ene... ik ben benieuwd naar de worteltjestaart :-)
BeantwoordenVerwijderenProficiat met Wopke en een hele fijne dag vandaag XxX
Had je niet bedacht dat de ring van de springvorm past als je hem sluit? Of had je dat al geprobeerd ? Veel succes met bikken. En die andere taart zal ook wel lekker zijn toch?
BeantwoordenVerwijderenHoi, ik ben benieuwd naar je worteltaart. Ik maak het regelmatig..wij vinden hem heerlijk. Ik doe hem alleen 5o minuten in de oven en dan op 150graden. dan blijft hij van binnen nog een beetje vochtig/zacht. maar misschien werkt 90 minuten ook. Fijne verjaardag en gefeliciteerd!
BeantwoordenVerwijderenHeel gaaf die stokken. Binnekort ga ik naar het bos om een mooie tak te zoeken! Enne is de worteltaart los?
BeantwoordenVerwijderen