Woensdagochtend aan de ontbijttafel. Dit keer zijn we heel hip en gezond bezig. We ontbijten met Granola. Vaak zie ik op Instagram ontbijtsessies voorbijkomen met deze vorm van muesli, maar wat is Granola precies? Ik zocht even op internet en Granola is een mengsel van havermout, noten en zaden geroosterd in de oven. Het lijkt op muesli maar dan zonder suiker en andere enge toevoegingen. Dit mengsel kun je op duizend verschillende manieren maken. Ik maakte de Granola met een mix van wat ik in huis had. En toevallig hebben wij altijd kokosolie en quinoa in huis :). Lees verderop hoe ik de Granola maakte.
2 kopjes havermout (bijv. Quaker)
1/2 kopje quinoa
1 kopje walnoten / amandelen / cashewnoten (ongebrand)
1/2 kopje cranberry's (of rozijnen)
1/2 kopje geraspte kokos
1 eetlepel kokosolie
3 eetlepels honing
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de havermout, quinoa, noten (grof gehakt). Smelt de olie en meng dit met de honing. Doe dit mengsel bij de havermout en roer goed door. Verdeel het mengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet het ongeveer 12 minuten in de oven. Als de Granola mooi bruin is, is het klaar. Laat het mengsel goed afkoelen. Meng nu nog de geraspte kokos en de cranberry's erdoor en klaar is je Granola! Heerlijk door de yoghurt of kwark.
Oeh dat ziet er goed uit! En toevallig heb ik ook alles in huis. Ik ga het morgen proberen!
BeantwoordenVerwijderenNet sinds lange tijd weer eens wat bij gelezen. Wat een heerlijke blog heb je toch!
BeantwoordenVerwijderen