Samen met Bente en Madee plukte ik een tijdje geleden een tas vol appels bij mijn ouders uit de tuin. Iets wat we ieder jaar doen. Het zijn er zoveel dat we meteen voor de rest van het jaar appelmoes hebben en er gaan nog een paar appels in de plaattaart. Mijn appel-inspiratie hield hier op. Als alle appels op zijn, dan ineens weet je wat je ermee wilt gaan maken. Zoals deze appels met een dikke laag karamel. De appels zijn in de supermarkt bijna gratis en van Nederlandse bodem. Het allerlekkerst dus! Ik maakte zelf karamel volgens dit recept waarmee ik ook de toffees (met zeezout!) heb gemaakt. En die zijn zo ontzettend lekker.
Voordat je met de karamel begint, doe je even wat voorbereiding. Was alvast de appels en zet ze alvast op een plaat of rooster. Ondertussen zet je een pannetje op het vuur om de amandelsnippers te roosteren. Maak de karamel wanneer je klaar bent met de amandelen.
Blijf de karamel roeren totdat deze lichtbruin is en schenk het over de appels. Pas op want de karamel is knetterheet. Strooi, als de karamel nog zacht is, de amandelsnippers over de appels. Even af laten koelen dan wordt de karamel wat harder en meteen opeten (met een scherp mesje en vorkje). Je kunt de appels ook gebruiken als traktatie. Druk er een stevig stokje in en geef er een servet bij.
Blijf de karamel roeren totdat deze lichtbruin is en schenk het over de appels. Pas op want de karamel is knetterheet. Strooi, als de karamel nog zacht is, de amandelsnippers over de appels. Even af laten koelen dan wordt de karamel wat harder en meteen opeten (met een scherp mesje en vorkje). Je kunt de appels ook gebruiken als traktatie. Druk er een stevig stokje in en geef er een servet bij.
doei!
0 reacties:
Een reactie posten