You hate it or you love it. Rabarber. Ik vind rabarber heerlijk! Een flinke schep door de yoghurt, door een cake of bij de aardappelen en de gehaktbal. Dat laatste deden wij vroeger thuis. Van mei tot en met juli stond er altijd rabarber in de koelkast en serveerden dat bijna overal bij. Echte liefhebbers. Wopke en Madee houden niet van rabarber en dat vinden Bente ik helemaal niet erg! Des te meer is er voor ons :).
Wat heb je nodig:
- 4 rabarberstengels
- 100 gram bloem (mag ook zijn amandelmeel, speltbloem)
- 100 gram havermout
- 50 gram rietsuiker / palmsuiker
- 3 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels kaneel
- snuf zout
Was en snij de rabarber in kleine stukken. Doe de rabarber in een overschaaltje en strooi hierover 25 gram suiker en 1 eetlepel kaneel. Roer nog even door en zet alvast voor 5 minuten in de oven. Meng de meel met de de havermout. Doe hierbij de rest van de suiker en de kaneel. Laat de kokosolie smelten en doe dit bij de meel en havermout. Kruimel het deeg. Haal de rabarber uit de oven en verdeel het kruimeldeel erover. Een beetje aandrukken voor een stevig resultaat. Bak de crumble af in 25 minuten. Wel in de gaten houden of het niet te snel gaat.
De crumble is klaar als hij mooi bruin van kleur is. Het is het allerlekkerst als je de crumble serveert als hij nog een beetje warm is. En doe daarbij een bolletje vanille-ijs, of kwark of een klodder slagroom. Te lekker!
De overgebleven stengels heb ik in kleine stukjes gesneden en vijf minuten gekookt in een klein laagje water en een schepje rietsuiker. Lekker voor bij de aardappelen morgen!
Wat maak jij met rabarber?
Liefs
Heerlijke rabarbertaart. Jammergenoeg maar één keer kunnen maken dit jaar want de 'oogst' in onze tuin viel behoorlijk tegen dit jaar.
BeantwoordenVerwijderenX