Granola repen met witte chocolade


Werken, eten, roeien en slapen. Dat is de laatste weken een beetje mijn ritme. Vandaar dat het ook een beetje stil is hier. En dat is zo af en toe helemaal niet erg. Op dit moment is de voorbereiding voor de 35 km lange roeirace (van Harlingen naar Terschelling) mijn way of life. Ik probeer gezond te eten, goed te slapen en ik ben met te leuke opdrachten bezig. Koningsdag was dan ook een heerlijke verplichte vrije dag. Kon ik eindelijk granola repen maken. Normaliter een healty snack, maar ik heb ze een beetje lekkerder gemaakt met een witte chocolade topping. 

Hier komt de boodschappenlijst voor granola repen:

200 gram havermout
2 flinke handen ongebrande noten (walnoten, pecannoten, cashew, amandelen)
2 eetlepels zaden en pitten
100 gram dadels zonder pit
40 gram gedroogde abrikozen
4 gedroogde vijgen
1 eetlepel kaneel
flinke snuf zout
4 eetlepels kokosolie
5 eetlepels honing
3 eetlepels water
1 reep witte chocolade

Je kunt met de repen eindeloos variëren. Het is ook heerlijk om in plaats van de noten, vijgen en abrikozen bijvoorbeeld rozijnen en cranberry's toe te voegen of blauwe bessen en kokos, of gepofte quinoa en pure chocolade.



Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de havermout, dadels, abrikozen, vijgen, noten, zaden en pitten, kaneel en het zout in de keukenmachine en hak alles tot een grof mengsel. Verwarm de kokosolie samen met het water en de olie. Als de kokosolie helemaal gesmolten is meng je alle ingrediënten totdat het een plakkerig mengsel is. 


Doe een vel bakpapier in de ovenschaal en stort het havermout-mengsel in de ovenschaal. Druk alles goed aan zodat het overal even dik is, ongeveer 1 centimeter. Zet de ovenschaal voor 20-25 minuten in de oven. Wanneer het mooi bruin is haal je het uit de oven. Het is nog een beetje zacht, maar zodra het is afgekoeld wordt het harder en knapperiger. Tip, snij als het havermout-mengstel nog warm is in repen, dat gaat gemakkelijker dan wanneer de repen al zijn afgekoeld. 



En dan het succesnummer van deze repen; witte chocolade! Verwarm witte chocolade au bain marie en giet het over de repen. En beetje rommelig uitsmeren en af laten koelen. Verpak de repen in een stukje bakpapier. Omdat plakband en bakpapier niet samen gaan, knoop je een touwtje om de reep. Strikje erin en klaar om mee te nemen in de roeiboot of de broodtrommel. Maar ook superleuk als traktatie voor een verjaardag. 

Enjoy!

Wimke


3 opmerkingen:

  1. zooo tof, die heb ik weer meteen gepind!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh wat ziet het er vrolijk en heerlijk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh..wat ziet dit er lekker uit en als het gezond is, zal ik het ook eens gaan maken. :) Veel succes met het roeien..:)

    Lieve-groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen