Mijn favoriete smaak van dit moment; karamel-zeezout. In de chocolade van Toni, de paaseitjes en broodbeleg van HEMA en nu ook toffees met double-seasalt. En die laatste maak je heel simpel zelf. Binnen anderhalf uur heb je, met onderstaand recept, ongeveer 20 toffees.
Wat heb je nodig:
- 50 gram roomboter
- 100 gram suiker
- 100 ml volle melk
- 50 ml honing
- zeezout
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de rest van de ingrediënten toe en zet het vuur middelhoog. Blijf ongeveer 5-10 minuten goed roeren met een houten lepel. Als de karamel lichtbruin begint te kleuren, giet je het mengsel in een met bakpapier bekleed cakeblik. Strooi er nog wat extra zeezout overheen. Zet het cakeblik een uur in de koelkast (of viezer) en daarna kun je de gestolde karamel in blokjes snijden. We wikkelden de toffees in een bakpapiertje en klaar zijn je karamel-zeezout toffees.
De craspedias bloem (ofwel de Drumstick flower) zijn mijn lievelingsbloemen, omdat ze geen water nodig hebben en daardoor jaren meegaan. En heel handig voor de #100daysof_flowers challenge. Doe je ook mee?! Plaats elke dag een foto van bloemen die je tegenkomt, dit kan zijn een sneeuwklokje in de tuin, een bos tulpen op tafel of de bloemenkraam op de markt. Het levert hele mooie plaatjes op, kijk maar.
Nu duik ik met mijn verkouden hoofd weer onder een dekentje op de bank en ga verder met de Netflix-hitserie: Making a Murderer.
Fijne woensdag
oef wat lekker slecht! die toffees dan he!
BeantwoordenVerwijderenBloemen postte ik ook toevallig vandaag, zonder challenge. Knalgele narcissen. Onze dochter maakte op school een schitterend vaasje. Vandaar...
http://estreachikitu.blogspot.nl/2016/02/eind-van-de-winter.html
Hier ook absoluut favoriete smaak van het moment; Karamel met zeezout.
BeantwoordenVerwijderenToevallig maakte ik vandaag Karamel zeezout-saus voor bij een bolletje vanille-ijs.
Zal ik dat deze week nog eens posten.
Je toffees zien er ook heerlijk uit en mooi, gewikkeld in een bakpapiertje!