Nu dit recept online verschijnt, genieten wij tijdens het vrijgezellenfeest van mijn zus van deze heerlijke dadel notentaart. Iedereen neemt iets mee voor de brunch en ik vond deze taart een fijne zoete afwisseling tussen de salades, tortilla, sandwiches en champagne. Deze taart is ook perfect als nagerecht of voor bij de koffie. Ik deel met jullie dit succes recept.
Recept Dadel Notentaart
Dit recept is voor ongeveer 10 personen.300 gram dadels zonder pit (liefst Majool dadels)
50 gram bruine basterdsuiker
150 gram roomboter
1 ei
3/4 rol Maria biscuits
handvol walnoten
handvol pecannoten
100 gram kokosrasp
Materiaal wat je nodig hebt:
een bakblik of kleine springvorm bekleed met bakpapier
grote pan
theedoek
garde
lepel
groot mes
Doe de roomboter in de grote pan en laat de roomboter langzaam smelten. Als de boter helemaal gesmolten is doe je de basterdsuiker erbij. Laat de suiker oplossen in de boter en blijf roeren. Klop in een apart schaaltje het ei. Roer het ei door het boter/suikermengsel. Het is belangrijk dat je goed blijft roeren.
Snij de dadels in tweeën, verwijder de pit en voeg ze bij het mengsel. Kook het een minuut door. Voeg de verkruimelde Mariabiscuits toe (verkruimeltip: doe de koekjes in een schone theedoek en stam met je voeten op de theedoek totdat de koekjes goed verkruimeld zijn). Meng ook de pecannoten, walnoten en de helft van de kokos toe. Stort het geheel nu in een bakblik of springvorm. Maak de bovenkant mooi egaal en druk goed aan, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel. Zet de taart ongeveer 2 uren in de koelkast zodat je hem daarna goed kunt snijden. Strooi voordat je hem aansnijdt de rest van de kokos over de bovenkant.
Ik ben heel benieuwd hoe jullie deze dadeltaart vinden. Hij is bij mij binnengekomen op de eerste plek.
Fijn weekend!
Ben geen fan van dadels maar ik ga deze eens een x tje proberen.
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er lekker uit!
Het ziet er weer prachtig uit! Fijne zondag!
BeantwoordenVerwijderenHet was heerlijk! Volgend weekend maar eens zelf uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenHet was heerlijk! Volgend weekend maar eens zelf uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenJa nou te fout en te lekker! Ik ga jouw zoete aardappel tortilla met feta deze week proberen, ook een enorm succesnummer!
Verwijderen