Cantuccini koekjes


De zoektocht naar de perfecte vakantie is weer begonnen. Avondenlang zit ik achter mijn laptop op zoek naar leuke camping voor de zomervakantie. Dit jaar hebben we nog geen idee waar we naartoe willen. Ik snak naar een beetje brandende zon op mijn rug, terwijl Wopke wel zin heeft in een actieve vakantie in de bergen. Als ik zeker wist dat er een warme zomer ons te wachten staat, dan boekte ik meteen twee weken een camping aan de Belgische kust of de Waddeneilanden.



Regelmatig kom ik terug bij een zonvakantie in het warme Italië vlakbij een meer. Italië heeft zoveel pluspunten: het zonnetje schijnt er, bergen genoeg en het eten is nu al hoogtepunt nummer 1. Ik zie mezelf al zitten 's ochtends voor de tent met een boek, cappuccino en zo'n knapperig Italiaans koekje erbij. Maar waarom niet alvast een beetje genieten van Italië. Ik heb mezelf laatst een melkopschuimer cadeau gedaan om een perfecte cappuccino te maken, nu is het tijd om de knapperige amandelkoekjes erbij te maken om te dippen. Deze Italiaanse koekjes heten Cantuccini's en geven je meteen het echte Italië-gevoel.



Ik volgde het recept van Rudolf van 24Kitchen. Doordat het deeg erg plakkerig is gebruikte ik een mixer met deeghaken om het deeg egaal te kneden. Met de handen kneden werd bij mij een bende waardoor de koelkast, oven en het aanrecht onder het deeg kwam te zitten.

Wat heb je nodig om deze cantuccini koekjes te maken:

  • 350 gram bloem
  • half zakje bakpoeder
  • 200 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • rasp van 1 sinaasappel
  • mespunt zout
  • 200 gram ongebrande amandelen

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de bloem met de rietsuiker, bakpoeder, vanillesuiker en de mespunt zout. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix met de deeghaken tot een mooie bol. Voeg de sinaasappelrasp en de hele amandelen toen en kneed nog eens goed door. Strooi een beetje bloem op het aanrechtblad. Verdeel de deegbol in tweeën en rol de twee bollen tot staven van 3 cm doorsnede. Leg de staven op een bakplaat (met bakpapier) en bak de staven 30 minuten op 160 graden. Laat de staven iets afkoelen en snij schuine plakken van 1 centimeter. Leg de koekjes weer op de bakplaat en bak nogmaals 10 minuten op 160 graden. Doordat ze twee keer gebakken zijn kun je ze lekker lang bewaren. Heerlijk om te dippen in je cappuccino of Italiaanse dessertwijn.

Ik maakte met dit recept bijna 40 koekjes!


Mocht je een tip hebben voor een (Italiaanse, Belgische of Franse) camping waar jullie fijne herinneringen aan hebben, laat het me weten! 

x Wimke

10 opmerkingen:

  1. Ooh heerlijk zo wegdromen naar de zomervakantie! Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeie herinneringen aan Cantuccini's, vooral soppend in de Vin santo :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker!!! Ik snap dat je snakt naar de zon, zo fijn! En helemaal eens als je de garantie had van mooi weer, dan is het hier ook goed vertoeven. Maar ach. Wij gaan weer naar de camping, wel in een safari tent, dua comfortabel maar oh zo leuk! Succes met de zoektocht

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Al langer zouden wij een keertje richting het noorden willen gaan. Denemarken of zo.
    Maar ik denk dat ook dit jaar de zon het weer gaat winnen. Dan we trekken vast weer richting het zuiden. Ik heb goeie herinneringen aan de Huttopia campings, 'k weet niet of je die kent. Wij zijn naar die van Rillé geweest. Geen bergen of zee, wel een meertje en prachtige kastelen om te bezoeken. Tours is ook een erg mooie stad trouwens. Ik wens je nog een gelukkig 2016. X Alet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Camping Les Ormes in de Dordogne (Saint Etienne de Villereal), Camping Huttopia bij Parijs(je loopt naar de metro en bent binnen een kwartier in Parijs). Deze laatste hebben wij onderweg bezocht. We zijn daar twee nachten gebleven en toen verder gegaan naar de Dordogne. En voor een weekendje in Nederland is camping De Vledders in Schipborg erg leuk! Je kunt daar ook leuke caravans huren (hippe kippen). Succes! Groet, Louisa

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier hebben wij wel leuke herrinneringen aan; camping Domaine St. Martin in Casteil, Frankrijk. Vooral door de lieve eigenaren- twee Franse gezinnen met kinderen in alle leeftijden- die net 2 weken voor onze aankomst de camping hadden overgenomen. Mooie camping met zwembad voor de kids en een heel goed restaurant. Een van de eigenaren is kok en dat proefden we! Er is genoeg te doen en te zien in de omgeving.
    Maar (het noorden van) Spanje kan ik je ook zeker aanraden. Wij gaan tegenwoordig elk jaar naar verschillende campings buiten de toeristische gebieden, van noord tot zuid dus als je daar tips over wilt.... ;-)
    groetjes Madhurya

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohh heerlijk!! En veel plezier met het plannen van jullie vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij hadden vorige zomer een supertijd op camping Toodler-Millen in Tadler, Luxemburg!http://www.camping-toodlermillen.lu/
    De koekjes zien er héérlijk uit en Italië lijkt me ook heerlijk, maar zo ver willen wij niet rijden met onze sleurhut achter de wagen ...
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lago Maggiore of Lago Iseo in Italië zijn beide prachtig, bergen en zon.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ze zien er zo lekker uit! Ik moet ze snel een keertje gaan uitproberen volgens mij.. X

    BeantwoordenVerwijderen