Witte chocoladefudge


Witte chocolade met crisp, al jaren staat deze smaak met stip op mijn nummer 1. Ik zoek de witte variant tussen de paaseieren, de kruidnootjes met witte chocolade vind ik het allerlekkerst en witte chocoladetruffels.... En dan nu witte chocoladefudge, hemels. Ik maakte al eens fudge met pure- en melkchocolade, uit zelfbescherming. Het blikje gecondenceerde melk stond al een tijdje te wachten in de voorraadkast en tijdens het boodschappen doen, lagen er ineens een paar witte chocoladerepen in de winkelkar. 


Wat heb je nodig

1 blikje gecondenseerde melk
350 gram witte chocolade
120 gram noten
25 gram geraspte kokos
zeezout een kleine theelepel


Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje en laat langzaam warm worden. Wanneer de melk heet is en bijna kookt voeg je de brokken witte chocolade toe. Haal het pannetje van de warmtebron en voeg de gehakte noten, kokos en zout toe. Roer alles goed door elkaar en stort het, in een met bakpapier bekleed, bakblik. Zet de fudge 3 uren in de koelkast. En dan is genieten!



Welke variaties van de witte chocolade-fudge ik ook eens moet proberen zijn die van:

Fijn weekend!

4 opmerkingen:

  1. Oeh dit ziet er overheerlijk uit!
    Dit moet ik zeker eens proberen.
    Bedankt voor het recept :)
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, oh en nog eens oh, dit recept is gewoon te lekker! En eigenlijk helemaal niet zo goed voor mijn lijn ;-)
    Maar ik ga deze toch stiekem een keertje maken :-) Bedankt Wimke en ook voor de variaties!
    Groetjes Marloes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jaaaaa! Wat klinkt dát lekker Wimke! Vooral dat zeezout erbij lijkt me heerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Wimke,

    ziet/klinkt verrukkelijk. vraagje; kan ik ipv een bakplaat ook in siliconenvormpjes doen

    BeantwoordenVerwijderen