We trokken op deze waterkoude zaterdag toch maar weer de winterjas aan en stapten op de fiets. Om thuis op te warmen maakten we minipizza's van bladerdeeg. De ideale lunch (ook voor vega's) op zaterdag. Verderop heb ik het recept voor je uitgewerkt.
Recept pizza's:
bladerdeeg
prei
tomaat
champignons
rode pesto
parmezaanse kaas of mozzarella
basilicum
losgeklopt ei
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakplaat bekleedde ovenplaat. Smeer ze in met het losgeklopte ei. Prik gaatjes met een vork in het deeg. Voor de rode saus gebruiken we rode pesto, smeer dit als basislaag op het deeg. Je kunt de pizza beleggen met groentes die jij lekker vindt en afmaken met veel kaas. Toevallig zijn deze pizza's vegetarisch, mocht je de pizza met vlees willen kun je een plakje salami, rosbief, ham of spek toevoegen.
Andere variaties die ook heerlijk zijn:
tonijn met rode ui en mozzarella / ansjovis met kappertjes, zwarte olijven, rode ui parmezaanse kaas / serranoham met mozzarella en paprika en afmaken met een plukje rucola / mozzarella met rode ui, gorgonzola en parmezaanse kaas.
Bak je pizza in 13 minuten af! Eet smakelijk
Fijn weekend
Wimke
Klinkt als een perfecte zaterdag! Fijn weekend Wimke & Co XxX
BeantwoordenVerwijderenWat een fijne zaterdag!
BeantwoordenVerwijderenEn wat een lekker idee, de bladerdeeg pizza's.
Groetjes,
Joyce
Dat ziet er lekker uit! Wij gaan vanavond pizza maken van wraps.
BeantwoordenVerwijderen