Recept: Kikkererwtensnack


Tijd om eens iets gezonds te maken! Ik geroosterde kikkererwten. Een zeer populaire snack, welke je op heel veel manieren maken. Maak ze lekker pittig met cayennepeper, met shoarmakruiden, eetlepels olijfolie en zeezout, paprikapoeder en ga zo maar door.... Serveer je erwtjes heel hip als nootje op een feestje, neem ze mee in je lunchtrommel,  gooi ze door een salade of doe net als ik en laat ze lekker op het aanrecht staan om af en toe eens een graai te doen.

Wat heb je nodig:
  • kikkererwten
  • kruiden (ik gebruikte zeezout, currypoeder en knoflookpoeder)
  • bakpapier
En zo moet het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik je een blik kikkererwten? Deze even afspoelen en goed uit laten lekken. Gebruik je gedroogde kikkererwten? Dan moet je deze vooraf weken en koken. Je kunt ze na het koken meteen op de met bakplaat bekleedde bakpapier uitstrooien. De kikkererwten even goed verdelen over de bakplaat. Strooi de kruiden die je lekker vindt over de erwten. Zet de bakplaat 30 minuten in de oven. Halverwege de bakplaat even schudden. Je gezonde snack-erwtjes zijn klaar als ze lekker krokant zijn!

Heb jij ook een lekker recept van de geroosterde kikkererwten? Dan wil ik deze graag van je horen!O ja, het servetje is een aandenken aan de bloggerslunch.
Voordat de kikkererwten de oven in gaan strooi je het zeezout en de kruiden er overheen.

1 opmerking:

  1. heel goed idee als snack! ik zoek altijd iets gezonds om te snacken, dit lijkt me wel wat!

    BeantwoordenVerwijderen